Recept: Zelfgemaakte Chocoladeletter met Feestelijke Decoratie
Ingrediënten:
Voor de chocoladeletter:
- 200 gram pure chocolade
- 1 eetlepel boter
- Optioneel: noten, gedroogd fruit, of koekkruimels voor extra textuur
Voor de decoratie:
- Witte chocolade, samengesteld
- Kleurrijke hagelslag, chocoladekrullen, gesuikerde parels, enz.
- Eetbare glitter (optioneel)
- Kleine snoepjes van gedroogd fruit voor extra versiering
Handleiding:
Chocoladeletter:
-
Breek de pure chocolade in stukjes en rook het au bain-marie of voorzichtigheid in de magnetron. Roer regelmatig om een blij mengsel te krijgen.
-
Voeg de boter toe aan de gezamenlijke chocolade en roer tot de boter volledig is opgenomen.
-
Als je extra ingrediënten wilt toevoegen, zoals noten, gedroogd fruit of koekkruimels, meng ze dan voorzichtig door het chocolademengsel.
-
Giet het chocolademengsel in een chocoladelettervorm of vorm zelf een letter op bakpapier met behulp van een sjabloon.
-
Laat de chocoladeletter minimaal 2 uur in de koelkast uitharden.
Decoratie:
-
Smelt de witte chocolade volgens dezelfde methode als hierboven.
-
Haal de chocoladeletter uit de koelkast en besprenkel de afzonderlijke witte chocolade over de brief.
-
Terwijl de witte chocolade nog zacht is, decoreer de chocoladeletter met hagelslag, chocoladekrullen, eetbare glitter en andere feestelijke versieringen naar keuze.
-
Voeg kleine snoepjes van gedroogd fruit toe voor extra kleur en smaak.