Zelfgemaakte Chocoladeletter met Feestelijke Decoratie

Zelfgemaakte Chocoladeletter met Feestelijke Decoratie

Recept: Zelfgemaakte Chocoladeletter met Feestelijke Decoratie

Ingrediënten:

Voor de chocoladeletter:

  • 200 gram pure chocolade
  • 1 eetlepel boter
  • Optioneel: noten, gedroogd fruit, of koekkruimels voor extra textuur

Voor de decoratie:

  • Witte chocolade, samengesteld
  • Kleurrijke hagelslag, chocoladekrullen, gesuikerde parels, enz.
  • Eetbare glitter (optioneel)
  • Kleine snoepjes van gedroogd fruit voor extra versiering

Handleiding:

Chocoladeletter:

    1. Breek de pure chocolade in stukjes en rook het au bain-marie of voorzichtigheid in de magnetron. Roer regelmatig om een ​​blij mengsel te krijgen.

    2. Voeg de boter toe aan de gezamenlijke chocolade en roer tot de boter volledig is opgenomen.

    3. Als je extra ingrediënten wilt toevoegen, zoals noten, gedroogd fruit of koekkruimels, meng ze dan voorzichtig door het chocolademengsel.

    4. Giet het chocolademengsel in een chocoladelettervorm of vorm zelf een letter op bakpapier met behulp van een sjabloon.

  1. Laat de chocoladeletter minimaal 2 uur in de koelkast uitharden.

Decoratie:

  1. Smelt de witte chocolade volgens dezelfde methode als hierboven.

  2. Haal de chocoladeletter uit de koelkast en besprenkel de afzonderlijke witte chocolade over de brief.

  3. Terwijl de witte chocolade nog zacht is, decoreer de chocoladeletter met hagelslag, chocoladekrullen, eetbare glitter en andere feestelijke versieringen naar keuze.

  4. Voeg kleine snoepjes van gedroogd fruit toe voor extra kleur en smaak.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.