Broccoli-Kaas Eenpansgerecht met Gehakt, Tomaten, Gebakken Uien, Verse Tagliatelle en Parmezaanse Kaas

Broccoli-Kaas Eenpansgerecht met Gehakt, Tomaten, Gebakken Uien, Verse Tagliatelle en Parmezaanse Kaas

Maggi Broccoli-Kaas Eenpansgerecht met Gehakt, Tomaten, Gebakken Uien, Verse Tagliatelle en Parmezaanse Kaas

Ben je op zoek naar een rijk, vullend eenpansgerecht dat boordevol smaak zit? Dan is mijn aangepaste versie van het Maggi broccoli-kaas eenpansgerecht, met gehakt, tomaten, gebakken uien, verse tagliatelle en geraspte Parmezaanse kaas, precies wat je zoekt!

Wat heb je nodig:

  • 1 pak Maggi broccoli-kaas eenpansgerecht
  • 400 gram broccoli, in roosjes
  • 250 gram gehakt (rund of half-om-half)
  • 2 middelgrote tomaten, in blokjes
  • 1 grote ui, in ringen gesneden
  • 200 ml kookroom 20% (Albert Heijn)
  • 250 gram verse tagliatelle (Albert Heijn)
  • Verse Parmezaanse kaas, naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 ml water
  • Peper en zout, naar smaak

Stap 1: Voorbereiden

Was de broccoli en snijd deze in kleine roosjes. Snijd de tomaten in blokjes en de ui in dunne ringen. Zet alles apart.

Stap 2: Gehakt bakken

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg een snufje peper en zout toe voor extra smaak. Zorg ervoor dat het gehakt goed doorbakken is, maar niet te droog wordt. Zet het gehakt apart.

Stap 3: Uien bakken

In dezelfde pan bak je de uienringen mee op middelhoog vuur tot ze goudbruin en zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten. 

Stap 4: Broccoli koken

Kook de broccoli in 300 ml water in een grote pan voor ongeveer 5 minuten tot deze net gaar is, maar nog een beetje bite heeft. Giet de broccoli af en voeg het toe aan het gehakt en uien. 

Stap 5: Saus maken

Voeg de inhoud van het Maggi-pakje toe aan de broccoli, gehakt en uien. Roer goed door en voeg de 200 ml kookroom toe. Laat het geheel zachtjes sudderen terwijl de saus dikker wordt.

Stap 6: Tomaten, uien en gehakt toevoegen

Doe nu de blokjes tomaat en bij de saus. Roer alles goed door en laat het een paar minuten samen koken zodat de smaken goed mengen. Je kunt nu ook al eventueel Parmezaanse kaas door de saus raspen. 

Stap 7: Tagliatelle koken

Kook ondertussen de verse tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 4 minuten). Giet de tagliatelle af en voeg deze toe aan de pan met saus, groenten en gehakt. Meng alles goed door elkaar.

Stap 8: Afmaken met Parmezaanse kaas

Rasp verse Parmezaanse kaas over het gerecht voor een rijke, hartige smaak die perfect samengaat met de romige saus en het malse gehakt.

Eet smakelijk!

Dit eenpansgerecht is een perfecte balans van romigheid, frisse groenten, hartig gehakt en smeuïge Parmezaanse kaas. Het gerecht is makkelijk te maken, vult goed, en is ideaal voor een gezellige doordeweekse maaltijd!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.