Ontdek Landgoed Kaamps in Deurningen: Een Beleving voor de Zintuigen

Ontdek Landgoed Kaamps in Deurningen: Een Beleving voor de Zintuigen

Ontdek Landgoed Kaamps in Deurningen: Een Beleving voor de Zintuigen

Temidden van het Twentse coulisselandschap ligt een ware parel verscholen: Landgoed Kaamps in Deurningen. Dit bijzondere familiebedrijf biedt veel meer dan alleen een kijkje in de keuken van het boerenleven. Het is een plek waar ambacht, natuur, en beleving samenkomen, en waar je als bezoeker de echte smaak van het platteland kunt ervaren.

Van Koe tot Kaas: Een glimp van het Boerenleven

Een van de grootste trekpleisters van Landgoed Kaamps is de fundamentele kaasmakerij. Hier krijg je de unieke kans om het hele proces van "koe tot kaas" met eigen ogen te zien. Tijdens een leerrondleiding wordt je hoe de melk van de koeien van het landgoed verwerkt tot de heerlijke, versgemaakte kaas die je in de boerderijwinkel kunt kopen. De kaasmakerij heeft een moderne belevingsruimte waar je via glazen wanden alles kunt volgen: van het melken van de koeien tot het rijpen van de kazen in de kelder.

En wat zou een bezoek aan de kaasmakerij zijn zonder proeverij? Op Landgoed Kaamps kun je genieten van verschillende soorten standaard kaas, waaronder kruidenkazen, jonge en oude kazen, en zelfs unieke varianten. Of je nu een echte kaasliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig naar de smaak, je zult zeker iets vinden wat je smaakpapillen prikkelt.

De Boerderijwinkel: Lokaal en Ambachtelijk

De boerderijwinkel op Landgoed Kaamps is een ware schatkamer van lokale producten. Naast de huisgemaakte kazen vind je hier ook verse zuivel, boerenboter, en andere streekproducten zoals Twentse honing, chutneys, en jam. Alles in de winkel is lokaal geproduceerd, en de nadruk ligt op ambacht en kwaliteit. Het is de perfecte plek om een ​​authentiek stukje Twente mee naar huis te nemen.

Daarnaast biedt de winkel een scala aan delicatessen die passen bij een goed kaasplankje, zoals originele crackers, tapenades en wijn. Wil je iemand verrassen? Dan kun je in de winkel ook een mooi samengesteld cadeaupakket laten samenstellen.

Een Dagje Uit voor het Hele Gezin

Landgoed Kaamps is niet alleen een heerlijke plek voor volwassenen, maar ook voor kinderen is er van alles te beleven. De boerderij heeft een speelweide waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen, en ze kunnen kennis maken met de dieren op het erf. Van nieuwsgierige kalfjes tot dartelende geiten, voor kinderen is het een geweldige manier om op een speelse manier het boerenleven te ontdekken.

Tijdens de schoolvakanties organiseert het landgoed regelmatig leuke activiteiten voor kinderen, zoals het uitvoeren van de dieren of creatieve workshops. Hierdoor is een bezoek aan Kaamps een echte familiedag in de natuur.

Café en Terras: Genieten in het Groen

Na een ontdekkingstocht over het landgoed kun je heerlijk bijkomen in het café van Kaamps. Het sfeervolle café biedt een prachtig uitzicht over de weilanden, waar je in alle rust kunt genieten van een kop koffie, een huisgemaakte lunch of een ambachtelijk kaasplankje. Als het mooi weer is, kun je plaatsnemen op het terras en het landelijke Twentse landschap in je opnemen terwijl je proeft van al het lekkers dat het landgoed te bieden heeft.

Evenementen en Arrangementen

Landgoed Kaamps biedt ook verschillende arrangementen voor groepen, van bedrijfsuitjes tot familiedagen. Denk aan een uitgebreide rondleiding met proeverij, een boerenlunch of zelfs een kaasworkshop waarin je zelf aan de slag gaat. Dit maakt het landgoed een perfecte locatie voor een uniek dagje uit met vrienden, collega's of familie.

Daarnaast worden er regelmatig evenementen georganiseerd op het landgoed, zoals boerenmarkten en seizoensfeesten. Houd de agenda in de gaten voor speciale activiteiten die je bezoek nog extra bijzonder maken.

Bezoek Landgoed Kaamps

Of je nu houdt van lekker eten, nieuwsgierig bent naar het boerenleven, of gewoon een dagje wilt genieten van de Twentse natuur, Landgoed Kaamps biedt voor iedereen iets. Het is de ideale bestemming voor een dagje uit, waarbij je kennismaakt met de buitengewone producten van de boerderij en de gastvrijheid van de familie Kaamps. Laat je verrassend door de heerlijke smaken van het landgoed en ontdek het tropische platteland van Deurningen.

Plan je bezoek aan Landgoed Kaamps en ervaar de rust, en smaak van Twente op zijn best!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.