Montage en veiligheidsinstructies wandcirkels met verschillende ophangsystemen en ondergronden.

Instructie voor montage:

Vind u het prettiger om het stappenplan te downloaden, klik dan HIER

 1. Laat het paneel en de ophangplaat acclimatiseren op kamertemperatuur (20 graden)
 2. Verwijder de beschermfolie van de achterzijde van het paneel. Hoe herken je het verschil? Beschermfolie is glimmend. De achterzijde van het paneel is mat. 
 3. Bepaal de plek van de ophangplaat in het midden op 1/4 afstand van de bovenzijde. Reinig deze plek met het meegeleverde alcoholdoekje en droog na met keukenpapier.
 4. Plak de ophangplaat op het paneel en druk deze 20 seconden stevig aan.
 5. Zet de ophangplaat onder druk met een zwaar voorwerp (15kg) en laat een uur rusten.
 6. Wacht 24 uur met ophangen van het paneel.
 7. Bekijk de montage kaart hier

Let op; niet geschikt voor plexiglas met print aan de achterzijde.

Bij dit product ligt de montage van de ophangplaat in uw eigen verantwoordelijkheid i.v.m. met de ter nemen montage stappen waar The Collection geen invloed op heeft. The Collection kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade of problemen.

Hoe bevestig je de ophangplaat in het midden aan de achterzijde?

Wil je de ophangplaat precies in het midden plaatsen aan de achterzijde van de muurcirkel, dan is hier een heel handig trucje voor. 

 1. Leg de muurcirkel met de afbeelding naar boven neer. 
 2. Pak schilderstape of niet hechtende tape. Het moet wel tape zijn waar je een streepje op kunt zetten met pen of potlood.
 3. Plak op de rand van de muurcirkel en in het midden, boven en onder de tape. Dit doe je zo, dat op de achterkant van de muurcirkel ook een klein stukje tape zichtbaar is. Plak geen tape op de afbeelding. 
 4. Markeer met een potlood boven en onder het midden van de muurcirkel door een streepje te tekenen op de juiste plek en trek dit streepje door op de achterzijde.
 5. Vervolgend draai je de muurcirkel om en kun je een loodlijn trekken op de achterzijde van de muurcirkel. Wil je niet op de achterzijde tekenen, dan kun je hier het tape een beetje verlengen. 
 6. Nu heb je precies het midden van de muurcirkel te pakken. 
 7. Plak vervolgens de ophangplaat precies in het midden op 1/4 hoogte aan de achterzijde van de muurcirkel. 
 8. Let op! Plak de ophangplaat niet over je tape en verwijder sowieso de tape als je klaar bent. 
 9. Dan houd je nog de afstandhouders over. De afstandhouders plak je links en rechts aan de onderzijde van de muurcirkel  iets van de rand af. Het hangt van de grootte van je muurcirkel af hoeveel afstand je wilt houden. 

Zorg er voor dat de wandcirkel op een veilige en kind vriendelijke plek hangt. 

Productomschrijving Tesa Powerstrips Large 2kg

Tesa Powerstrips Large zijn geschikt voor het bevestigingen van voorwerpen tot 2 kg. De strips zijn ideaal. Je hoeft namelijk geen gaten meer te boren en je kan de muurcirkel of visual op elk moment verwijderen zonder je muur te beschadigen. (Let wel op! Hecht jouw muurverf niet krachtig genoeg op jouw muur, dan kan de muurverf toch van de muur afkomen door de krachtige kleeflaag en/of door het onjuist verwijderen van de strip) 

De Powerstrips gebruik je op een vlakke, stofvrije, vocht en vetvrije ondergrond. Wordt er bijvoorbeeld gerookt in huis of is de ruimte vettig door het koken? Dit kan invloed hebben op de hechting. 

Tips: Gebruik bij een muurcirkel of een visual 2 strips, boven en onder of in elke hoek of 4 strips welke je goed verdeelt over het object. Heb je een grote muurcirkel, gebruik dan meer strips voor een goede verdeling. Zo hangt je kunstwerk altijd strak tegen de wand. Wil je de strips niet zichtbaar in beeld, dan plak je de strips volledig op het materiaal. Plak ze zo dicht mogelijk bij de rand. Op deze manier zie je de strips niet en kun je ze nog wel (gaat iets moelijker) verwijderen.

Materialen en gewicht voor Tesa Powerstrips

Je plakt snel en eenvoudig White PVC  op de muur. Ga je weer voor een nieuwe look en wil je bijvoorbeeld een andere muurcirkel op de muur, dan verwijder je de strips zonder sporen na te laten. White PVC  is geschikt voor de powerstrips. Kies je een groot formaat  ga dan voor een ophangsysteem. De maximale draagkracht van 1 strip is 2kg op een gladde ondergrond.

Gewicht van White PVC (Forex):

Het gewicht per m2 is  1,53 kg./m2

Ondergronden Tesa Powerstrips

 • Dubbelzijdige kleefstrip geschikt voor diverse ondergronden
 • Geschikt voor tegels, glas, hout en de meeste kunststoffen.
 • Niet geschikt voor gebruik op Styrofoam®, geschuimd materiaal en poreuze materialen 
 • Niet geschikt voor muren welke behandeld zijn met muurverf waar siliconen in zijn verwerkt.
 • Niet geschikt voor Vinyl behang, latex en niet-hechtende oppervakken

Bevestigen Tesa Powerstrips

 • Maak de ondergrond schoon.
 • Breng de Powerstrip  aan op het object, 5 sec.
 • Druk het object tegen de ondergrond aan, 5 sec.

Let op: U bent zelf verantwoordelijk voor de montage van de Tesa Powerstrips. The Collection kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade of problemen.