Hoe een wandkleed van de juiste materialen je akoestiek verbeterd.

Hoe een wandkleed van de juiste materialen je akoestiek verbeterd.

wandkleed het melkmeisje

De wandkleden van The Collection zijn origineel en luxe.

De ontwerpen zijn namelijk van onze designers!

Daarnaast heeft The Collection een collectie samengesteld van de meest populaire beelden. Zo haal jij altijd een uniek exemplaar in huis voor jouw living. Naast de fraaie designs wordt het wandkleed gemaakt van een luxe dikke 100% katoenen stof met een fijne afwerking.

Hierdoor krijgt het wandkleed zijn luxe uitstraling. Heb je een beetje galm in huis, dan werkt een wandkleed ook heel goed tegen een slechte akoestiek. De stof dempt de harde geluiden.

100% katoenen Wandkleed met Design

De wandkleden worden gemaakt van een 100%  (420gr/m2) stoere katoenen stof met een mooie en grove structuur. Deze grove katoenen stof wordt geproduceerd volgens de Better Cotton Initiative (BCI) eisen.

De BCI richt zich op het verduurzamen van de katoenteelt en gegarandeerde kwaliteit. De stof kan gewassen worden op 30 graden, maar kan NIET in de droger. Strijken kan aan de onbedrukte zijde. De stof heeft een krimptolerantie van ca. 4%.

Het Wandkleed wordt voorzien van een tunnel  aan de bovenkant en aan de onderkant. Het wandkleed heeft hierdoor zowel aan de bovenzijde als aan de onderzijde een tunnel van 6 cm. De zijkanten worden omgezoomd in het kleur stiksel naar keuze.

Naast de fraaie designs wordt het wandkleed gemaakt van een luxe dikke katoenen stof met een fijne afwerking of kies je voor een luxe velvet stof Velvetly. Hierdoor krijgt het wandkleed zijn luxe uitstraling. Heb je een beetje galm in huis, dan werkt een wandkleed ook heel goed tegen een slechte akoestiek. Zachte materialen, zoals stof, welke je plaatst tegen harde ondergronden dempt mede de harde geluiden.

Wil je nog meer geluidsdemping? Kijk dan eens bij de collectie Akoestische wallart. Wil je iets minder luxe, dan zou je ook kunnen kijken bij onze textielposter. Dit zijn als het ware ook wandkleden of textielhangers, maar dan net even anders. De stof is dunner en de textielposters worden geleverd met mooie houten stokken en een koord van leer.

Afwerking en montage wandkleed

Het Wandkleed wordt voorzien van een roede  aan de bovenkant en aan de onderkant. Het wandkleed heeft hierdoor zowel aan de bovenzijde als aan de onderzijde een tunnel van 6 cm. De zijkanten worden omgezoomd. De roede aan de bovenkant is altijd 30 cm breder dan het doek (15 cm aan elke kant). Hierdoor heb je  ruimte om een wandhaak te plaatsen en komt het geheel beter tot z’n recht. Door een roede aan de onderkant te plaatsen verzwaren we het Wandkleed, waardoor het een strak uiterlijk krijgt. Voor de roede aan de onderkant wordt de breedte van het doek aangehouden, zodat de roede bijna wegvalt in het Wandkleed. Omdat er zoveel verschillende soorten ondergronden zijn, zitten er geen schroeven en pluggen voor de wandbevestiging in de verpakking.

Bij de levering zitten er beschermdoppen in de roede voor transport. De beschermdoppen dien je te verwijderen voordat de afdekdoppen geplaatst worden.

De afdekdoppen zijn voorzien van een klein schroefje. Met het bijgeleverde sleuteltje kun je het schroefje los en vast draaien op de roede.

wandkleed wandhaken

verwijder de bescherm dop

plaats de afdekdop

gebruik meegeleverd sleuteltje

bevestig de haken aan de muur

Stoffen kunnen kreuken

De Textielposters en Wandkleden worden zorgvuldig verpakt en doorgaans opgerold verpakt. Toch komt het soms voor dat er een kreuk in de stof komt. 

Wordt bijvoorbeeld een wandkleed opgerold verpakt, dan kan de stof evengoed gaan kreuken. Dit kan gebeuren als de transporteur bijvoorbeeld de doos niet liggend, maar staand vervoerd. De stof druk zichzelf dan als het ware in elkaar. Zeker een groot kleed is hier gevoelig voor. 

Ondanks dat we ervoor zorgen dat jouw product zorgvuldig wordt verpakt kan een transporteur minder netjes omgaan met jouw pakket. Hierdoor kan toch de inhoud een kreuk oplopen.

Stof, waar textielposters en wandkleden van zijn gemaakt kan dus kreuken. Gelukkig zijn kreukels er ook weer zo uit te halen. Dit is het mooie van stof! Zowel de textielposter als de wandkleden kunnen namelijk gestreken worden aan de achterzijde. 

Tips:

  1. Strijken aan de achterzijde
  2. Stomen aan de achterzijde
  3. Heb je geen strijkijzer? Leg een licht vochtige/vochtige (thee)doek een nacht  op de kreuk en verzwaar deze. Vervolgens hang je de stof uit.
  4. Persen van de stof aan de achterzijde. (Persen doe je met een heet strijkijzer en een vochtige (thee)doek. Leg de doek over het gedeelte dat je wil persen en druk er stevig op gedurende 5 tot 10 seconden)

On demand productie Wandkleed

Een wandkleed wordt Custom Made (op maat) voor jou gemaakt.  Heb jij jouw favoriet uitgekozen, dan gaat het productieproces van start, want The Collection levert On Demand. We hebben geen voorraad; een milieubewuste keuze. Retourneren is hierdoor niet mogelijk.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.